Saša Martinović Kunović

Saša Martinović Kunović

Buđenje, Željela sam kroz rad sugerirati period nakon zimskog mirovanja; trenutak buđenja, klijanja, početka stvaranja života. Rad se sastoji od nekoliko elemenata sličnih formom, uz određena odstupanja u vrsti gline i naknadnoj intervenciji. Veza s Trešnjevkom je u polazištu rada; vrtovi trešnjevačkih kućica, tih malih vremenskih „balona“, još uvijek sadrže razne lukovice, raznobojne tulipane. U trenutku kada njihovi cvjetovi probiju zelenilo trave, nastaje igra oblika i boje.

Materijal i tehnika: crna, smeđa, bijela glina, crvena glazura

Dimenzije: promjenjive (30x30, 9 komada u cjelini), svaki pojedinačni komad vis. 7-8 cm, promjer 6 cm)

Biografija

Saša Martinović Kunović Diplomirala je na Višoj školi za tekstil i odjeću, te nakon toga na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (Nastavnički odsjek, smjer slikarstvo, mentor prof. Z. Keser), godine 1993.

Sada radi kao voditeljica Galerije Modulor (za arhitekturu i dizajn) u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Do sada je bila zaposlena

Kao voditeljica galerije Modulor organizirala je preko 100 izložbi, te koordinirala razne druge projekte vezane za likovnost, arhitekturu i urbanizam.

Održala je do sada desetak samostalnih, te sudjelovala na tridesetak skupnih izložaba.

U zadnjih desetak godina područje njenog interesa vezano je za keramiku, no ne u smislu izrade upotrebne keramike,već kao materijala vezanog za skulpturalni izraz/objekte/instalacije.

Kontakt:

Tel.: +385913027412

E-mail: sasamartinovickunovic@gmail.com