Roberta Đuroković Jagodić

Roberta Đuroković Jagodić

Trešnjevačka ikebana, zgusnutost, stiješnjenost, preplitanje kuća i vrtova, vrtovi kao mjesto dodira privatnog i javnog, stanara i prolaznika, živost i šarenilo tih malih vrtova, pokušala sam dočarati kroz kompoziciju dva elementa. Baza su istovremeno kuće, dimnjaci, ali i ograđeni mali vrtovi i dvorišta, crni kao zemlja iz koje u proljeće šikne šarenilo, živost i razigranost jednostavnog i skromnog cvijeća: tratinčica, ljubičica, maslačaka, đurđica, pokoji mak, mirisne ruže, jagodice, zlatice; let leptira i bubamara, zujanje pčela koji svoju predstavu skromno, ali ipak neizbježno nameću prolazniku.

Materijal i tehnika: baza: majolika, crna mat glazura, aplicirano zlato; cvijeće: bijela šamotirana glina, engoba, žica Dimenzije : 30x15x25cm

Digitalna fotografija - leptir

Biografija

Roberta Đuroković Jagodić rođena u Osijeku, 1966. Arhitektonski fakultet završila u Zagrebu gdje od tada radi i živi. Keramikom se bavi od 2015. godine. Pohađala je nekoliko autorskih radionica vođenih od mentora Lidie Boševski, Nadice Eichhorn, Čaze Čazima Mehmeti i Roberta Aiudi (Matuljska Kolajnica), Nade Benz Štuka, Marine Blažek, Dijane Rajković, Danijele Pičuljan. Sudjelovala na skupnim izložbama:

Kontakt:

Tel.: +385981861941

E-mail: roberta.jagodic@gmail.com