Nikolina Rodić Grgac

Nikolina Rodić Grgac

Buket moje bake, rad Buket moje bake napravljen je od ručno modelirane crne gline u koju sam utisnula različite čipke koje su heklale naše bake, zatim su radovi paljeni na 1240°C i glaziran sinter engobama. Radeći rad vodila su me sjećanja, mirisi i osjećaji koje sam imala sjedeći u šarenom bakinom vrtu koji ne samo da je bio ispunjen raznovrsnim cvijećem, nego je bio prožet pričama iz njenog života. Baš kao i čipke koje su mi poslužile utkati niti sjećanja u vječnu glinu.

Cvjetni kaleidoskopi, veseli i šareni kaleidoskopi baš kao i cvijeće svaki dan nam daju novu perspektivu života. Mijenjaju se i transformiraju, pa opet vraćaju u početno stanje. Sviđa mi se ta promjenjivost, daje životu raznolikost i dinamiku. Razvesele nas baš kao vrtovi koji svaki dan promijene svoj izgled i izvuku nam osmjeh na lice.

Digitalne fotografije

Biografija

Nikolina Rodić Grgac, rođena 1975. godine, započela je svoj umjetnički put, nesvjesna toga, radeći u modnoj industriji. Od taktilnog tekstila, Nikolina je prešla na digitalni dizajn i dizajnirala mobilne aplikacije.

Napuštajući promjenjivi svijet mode i mobilnih aplikacija, godine 2017 završava za Keramiku, staklo i porculan na POU Zagreb i kreće eksperimentirati sa keramikom i porculanom, kombinirajući ih s drugim materijalima.

Nikolina glavni izvor nadahnuća nalazi u prirodi i čipki, čiju krhkost pokušava zadržati u vječnoj glini. U njenom radu vodi ju misao „Svijet je u očima promatrača“, sve što stvara, postaje stvarnost tek kad netko pogleda. Živi i radi u Zagrebu

Izložbe:

Projekti:

Kontak: