Laura Rainbow

Laura Rainbow

U gnijezdu, Trešnjevka je u djetinjstvu moje mame bila selo i na Trešnjevačkim stablima se gnijezdilo mnoštvo različitih ptica. Kako se grad širio, Trešnjevka je postajala sve više urbana i divlji golubovi su postali najvidljivija vrsta ptica. Većina je stabala srušena kako bi se napravilo mjesta za zgrade u kojima svoja gnijezda savijaju ljudi. Jedino još u skrivenim vrtovima rastu stabla na kojima se gnjezde ptice.

Materijal i tehnika: Glina, drvo trešnje, kreairano rukom, raku paljeno.

Dimenzije : 20x20

Trešnjevačka ptica sreće, sa terase maminog stana vidi se veliki obrasli, skoro divlji susjedni vrt. Vrhovi drveća s mogu dotaknuti. Na njima tokom cijelog dana skakuću razne male vesele ptičice i neumorno lete sa stabala na obližnje krovove, hvataju mušice a svako jutro i večer glasaju se ptice pjevice. Ako na trenutak zatvoriš oči čini ti se da si na selu a ne u velikom gradu.

Materijal i tehnika: Glina i drvo trešnje, kreirano rukom, raku paljeno.

Dimenzije :25x25

Crni kos tanca bos, mala ptica kos nekada je bila često viđana po Trešnjevci. Njen pjev danas rijetko dopire iz tajnih Trešnjevačkih vrtova. Ako imaš sreće da ju spaziš u ranu zoru ili kad se počne spuštati sumrak, primjetit ćeš kako pjeva i skakuće sa jedne na drugu nožicu. Kao da pleše. Kosova u većem broju ima u Hrvatskom Zagorju odakle i potiče narodna pjesma Tancaj, tancaj crni kos koja je bila inspiracija za ovog trešnjevačkog Crnog kosa koji tanca bos.

Materijal i tehnika: Glina i drvo trešnje, kreirano rukom, raku paljeno.

Dimenzije :20x20

Biografija

Laura Rainbow je samostalna keramičarka. Živi i radi u Zagrebačkom naselju Brezovica sa svojim 12 godišnjim sinom, suprugom Englezom, psom i mačkom. Keramikom se bavi od 2008. godine. Završila je tečaj keramike u Zagrebačkom Pučkom Učilištu a zatim je 12 godina sudjelovala u eksperimentalnoj radionici keramike pod vodstvom poznate hrvatske keramičarke Mirjane Rajković. Krajem 2019. godine se osamostalila, otvorila obrt te oformila Art Studio Laura Rainbow u sklopu kojeg vodi radionice za početnike (u živo i preko Zooma). Sudjelovala je u nekoliko domaćih i međunarodnih izložbi a na izložbi Vinskih Pehara i vrčeva u Zelini je dobila zlatnu medalju za svoj rad Tri vaze. Osim keramikom bavi se i vrtlarenjem a kondiciju dodatno održava yogom. Inspiraciju za izradu keramike crpi u prirodi za vrijeme svakodnevnih dugih šetnji sa svojim psom. Smatra da je bavljenje keramikom čisti mindfulness. Laurine unikatne radove možete vidjeti na Instagramu i Facebook stranici a originalne keramičke Ptice Sreće na web stranici- web trgovini www.arcus.hr .Za ovu izložbu Laura je izabrala tri svoje Ptice Sreće koje sjede na odrezanim granama trešnje. Osim što su direktno povezane sa Trešnjevkom, odrezane grane su ujedno i simbol svega što je nekada na Trešnjevci bilo ali je odstranjeno, srušeno, odrezano i možda se tek nađe u pokojem tajnom Trešnjevačkom vrtu.

Kontakt:

Adresa: Brezovička 57

Tel.: +385915005000

E-mail: rainbow@arcus.hr

Web: www.arcus.hr