Nada Benc-Štuka

Obitelj, Jednom je jedna djevojčica rekla: “Obitelj je kada nisi sam.” Osobno mogu dodati da nikada nisi sam jer za svakoga postoji ili je nekada postojao netko u bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koju možemo u potpunosti pojmiti tek iz iskustva vlastitog roditeljstva. Ovaj rad je omaž mojim roditeljima i njihovoj bezuvjetnoj ljubavi prema meni.

Dvoje, Naša spremnost za dijeljenje, davanje, primanje ostvaruje se u odnosu prema drugoj osobi u prvim socijalnim kontaktima. Svatko od nas je cjelina za sebe, njeguje svoju osobnost i posebnost, no na nivou elementarnih ljudskih karakteristika svi smo mi isti. Osobno iskustvo i socijalni kontakti formiraju naše misli, želje, težnje… naš životni put, jedinstven, neponovljiv, poseban.

Biografija

Nada Benc-Štuka (Našice, 1963.). Profesionalno zanimanje joj je defektolog-logoped. Keramikom se bavi hobistički od 2011. godine kada je počela pohađati radionice lončarskog kola u Školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu pod vodstvom prof. Švertasek. Tijekom četiri godine savladava i usavršava vještinu lončarske tehnike. U želji za otkrivanjem drugih mogućnosti slobodnog kreativnog izražavanja u glini, počinje pohađeti keramičarske radionice kod Lidie Boševski u Ateljeu Owl. Vlastito istraživanje i otkrivanje stvaračlačko-kerativnih mogućnosti u keramici obogaćuje sudjelovanjem u raznim radionicama, događanjima i projektima. Tijekom dvije godine bila je voditeljica keramičarskih radionica u Centru za kulturu Trešnjevka (početni i napredni stupanj). Sudjeluje najčešće na skupnim a imala je i nekoliko samostalnih izložbi . Članica je keramičarskih udruga Kerameikon i Glineraj, te otvorene grupe More clay less plastic.

Kontak: