Snježana Pokos-Vujec

Snježana Pokos-Vujec

  1. GRANULA - Ručno građena

Snježana Pokos-Vujec rođena je 1965. u Varaždinu. Keramikom se bavi od 2003. Učila je od mnogih svjetski poznatih keramičara, a najveći utjecaj na njen rad imao je masterclass “Porculan od A do Z” i “Litofanije” Ilone Romule. Diolomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1990 godine.

Sudjelovala je na 2 samostalne izložbe i 20 grupnih izložbi, simpozijima i umjetničkim rezidencijama i izgradnji skulptura u javnom prostoru u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik je nekoliko nagrada od kojih ističe Nagradu za najbolji skupni projekt Ulupuh-a u 2018 godini za projekt Mare Modul, Nagradu za najbolju grupnu izložbu Ulupuh-a u 2019 godini za “Keramički laboratorij – Magični botanički vrt”, te Počasnu nagradu na 2nd Intertational Macsabal ( bowl ) Competition na Hacettepe university u Ankari, Turska.

Radi kao samostalni umjetnik. Član je ULUPUH-a i HZSU-a. Bavi se keramikom, a njezin “trademark” je litofanija, slika od iznimno tanke ploče porculanskog biskvita, izvedena u plitkom reljefu utiskivanjem, čiji se motiv otkriva s pozadinskim osvjetljenjem.

Živi i radi u Varaždinu.

Kontak:

e-mail: spvujec@icloud.com