Ljubica Lovrenčić

Ljubica Lovrenčić

  1. GRANULA - Ručno oblikovane forme od šamotirane gline, obojene engobama i pigmetima, djelomično glazirane, 2 kugle: 1 fi:25cm, 2. fi10cm

Ljubica Lovrenčić rođena je 1954. g. u Rovišću kod Bjelovara. Živi i radi u Zagrebu. Keramikom se ozbiljno bavi više od 15 godina. Educirala se je kod svjetski poznatih umjetnika keramičara u zemlji i inozemstvu.

Članica je keramičarskih udruga: Kerameikon iz Varaždina, Udruge keramičara iz Ljubljane te Udruge Glineraj čija je jedna od osnivačica. Izlagala je na više od 40 skupnih izložbi, većim dijelom žiriranih, u zemlji i inozemstvu (Belgija, Italija, Slovenija, Srbija). Imala je dvije samostalne izložbe.

Za svoje radove dobila je više zlatnih i srebrnih plaketa te očitovanja o izvrsnosti. 2018. godine pobijedila je na europskom natjecanju u raku tehnici u Faenzi, a 2020. dobila je nagradu žirija za čajnik u Tajvanu.

Sudjelovala je na nekoliko keramičarskih simpozija i rezidencija. Vodila je nekoliko radionica alternativnih tehnika paljenja. Autorica je koncepta i organizatorica dviju međunarodnih izložbi u Vrbniku, otok Krk.

Kontak:

adresa: Zagreb, Brijunska 9

e-mail: llovrencic@80gmail.com

mob: +38598282673